máj
27

Sziasztok Diósdrockerek!

A hétvégén bejártuk Brüsszelt és gondoltam röviden beszámolunk - hosszabban úgyis mesélünk kinek hol - a kitartóbbaknak (bocs Kriszta) Metalfesten, a többieknek Bakonyfesten - tapasztalatainkról.

Egyrészt sanszos hogy jövő májusban az Izlandi kormányt meg fogjuk zsarolni, mivel amikor tavaly elröppentünk Barcelonába kitört az Eyjafjöll, idén meg amint elhagytuk a magyar légteret nekiindult a Grimsvötn. Igen, szerencsések vagyunk... :)

Node a lényeg: egyben kijutottunk, sőt haza is értünk. Érdekes hely ez a Brüsszel, meg maga Belgium is - pl. a mai napig nem tudják eldönteni, hogy franciául avagy hollandul akarnak beszélni (szerintem mindkét nyelv csúnya, de mindegy) így mindent mindkét nyelven kiírnak, akkor is, ha egy karakter különbség van a kettő között... Továbbá még egy pofon a nemzetköziség, így maga a belga szerintem nonexiztens (=nem létező) népség, a fővárosban és környékén dominánsan az EU-s öltönyös fantomok lézengenek plusz a jobb-rosszabb (főként sajnos a rosszabb) bevándorlók, gyarmati fazonok őgyelegnek. Ami belga meg van arra meg bőven illik Louis de Funes örökbecsű megjegyzése (belga... a balga)

A fentiek alapján nem is csoda, hogy iszik az egyszeri belga, méghozzá nem is akármit. Volt szerencsénk pár fajta sert megkóstolni (Chimay, Duvel, Corsendork, Leffe, Belle-Vue kriek, Mort Subite kriek, Primus, Maes, Palm, Rodenbach, Blanche du Bruxelles, Delirium Tremens ami most beugrik) és igencsak kellemetes hatást tudnak produkálni a nehéz testes erős seritalok (megjegyezném szinte semelyik nem Macika-kompatibis, azaz "lehúzzuk oszt' bontjuk a következőt" hanem amolyan leülős-elkortyolgatós-hűvazzedenehézfelállni típusú sörök). Pl. a delirium Cafe nevű objektumban volt szerencsénk csapoltan hörpölni egy 10,5%-os sert.

De hogy ne higyjétek hogy csak sörözni meg Törpét itthonhagyni mentünk oda, sikerült rövidebb-hosszabb felfedező utakat tenni a környékben - pl. Brugge kicsit Velencére (nem a magyarra) hajazó csatornáival tök jó, azonban olyan qrva hideg szeles napunk volt, hogy muszály volt beülni valahova... (sejtitek hova) A Grand Place is - Fleky szavaival élve - must have, azonban a Pisilő kisfiú szobra - Manneken Pis a becses neve - aztán vicces a maga kb. 20 cm-jével (ez tetőtől talpig értendő, nem úgy). Viszont ami nálunk vitte a prímet az a Mini Európa - ez egy igazi all-in-one élmény, minden EU-s tagállamból vannak kiállítva neves épületek 1:25-ös méretarányban, abszolút részletességgel kidolgozva remek helyen - az Atomiummal a háttérben, ami egész pontosan 105 méter magas, és igen, persze Marikának, nekem és a tériszonyomnak fel kellett menni... :)

Akit érdekelnek feldobtam pár képet, itten lehet nézelődni!

Többit személyesen!

A bejegyzés trackback címe:

https://diosdrock.blog.hu/api/trackback/id/tr962936105

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

"TÖRPE" 2011.05.28. 04:37:17

Hát megnéztem a fényképeket.
tessék kicsit állítani a fényképezőgépen.
túl sok helyen láttam ugyanis sárga foltokat.amúgy tetszett.

ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁááááááááááá
basszus menyit ittatok
ááááááááááá

Diósdrock 2011.05.28. 09:42:23

A sörmegnemmaradás I. alaptörvénye: "MINDEN SÖR Macika-kompatibilis."
Szóval ezt az aprócska kis hibát muszáj volt kijavítanom :)
Amúgy élveztem nagyon a beszámolót, örülök, hogy jól éreztétek magatokat, és akkor egy hét múlva személyesen is :)

Diósdrock 2011.05.28. 10:20:38

A 30-as fotó nagyon ütős :))))))
Marika pedig nemcsak Mogyoród, hanem Brüsszel királynője is :) Gyík meg, ahogy látom, a belga sörök királya :)

Gyik 2011.05.29. 14:56:38

@"TÖRPE": Amennyit szoktunk, se többet se kevesebbet. Amellett meg volt nálunk fényképező, most ragozzam tovább? :)
@Diósdrock: Ok, azt hiszem most már értem. A 30-as képről csak annyit, hogy bár sikerrel itthonhagytuk a gyermeket, a szellemétől megszabadulni nem tudtunk... (egy kocsmai piktogram képében is támad...hihetetlen...)

"TÖRPE" 2011.05.29. 20:54:48

@Gyik: bár jól esett az a korty sör.
:-D
na de akkor is.

Tomfeszt 2011.05.30. 08:27:22

47,64 no és persze a 86. :)))))))))))))
(meg az összes többi is amúgy)
süti beállítások módosítása