dec
7

"A" Tyr

| Szerző: Diósdrock | 7:58 pm

Hát kérem szépen, a Mikulás elhozta nekem / nekünk a várva várt Tyr-koncertet :) Szép ajándék volt, ha nem is olyan tökéletes, mint a 3 évvel ezelőtti koncert. A Mikulás bizonyára pontosan az volt, akiről az előttem szóló a képet küldte :)))

Nos tehát, eljött a Nagy Nap. Macikával meg a Gyermekkel felkerekedtünk, hogy menjünk a koncertre. Igaz, előtte egy kis bizonytalanságba estünk, mert a jegyen nemes egyszerűséggel szerepelt a "2011. december 6. vasárnap 18 óra", mint dátum, úgyhogy egy kicsit nyomozni kellett, hogy mely infó a téves, szerencsére a vasárnap volt az. Mondjuk, ha a dátum lett volna helytelen, rossz esetben dec. 4. vasárnap, az bizonyára kellemetlen élmény lett volna számunkra is, de aztán a szervezők számára is, ha emiatt lemaradtam volna a koncertről. Ezúttal szerencséjük volt :)

Továbbá, rá kellett jönnünk, hogy a Gyíkék által az Epica koncert kapcsán már korábban konstatált pontos kezdési időpont valóban helytálló. Én, a korábbi évek tapasztalatai alapján azt saccoltam, hogy amennyiben a kapunyitás 18 órakor van, akkor is legkorábban 19 órakor kezdődik a koncert. Hát nem. Így aztán már ment a koncert, amikor 3/4 7 tájékában befutottunk a Wigwamhoz (ill. bocs, Club 202-höz.....). Aztán jött a Kürti Évi Kis Öccse is, mert megfertőzödött Tyrrel, és - akár hiszitek, akár nem - nem én voltam a felbújtó, hanem a Macika. Végül Flekikénk is befutott, és nagyon jól is időzített, mert pontosan Tyr kezdésre ért oda.

Sajnos a koncertről annyit tudok csak írni, amit elsőként Fleki állapított meg közülünk: ez csak egy hakni volt. Korrekt hakni, az igaz, mert sok pörgős nótát játszottak az utóbbi két lemezről, na meg persze megvolt az elmaradhatatlan Hail to the Hammer a közönség megénekeltetésével, de ezen kívül nem sok mást tudok írni (sajnos). Ezúttal nem szállt messze Thor kalapácsa, hanem szárnyaszegetten hullt a porba a Fehérvári úton :((((((

Pozitívumként annyit elmondhatok azonban, hogy a) Heri és Terji szokásukhoz híven félmeztelenül jelentek meg, b) Heriről a januári Karib-tengeri fotókon látott úszógumik nyomtalanul eltűntek, így hasizmainak kockái ismét előbukkantak, c) Gunnar is alaposan lefogyott, így Macikában is felbuzogott a fogyhatnék, mert azt mondta, hogy ha Gunnar ennyire le tudott fogyni, akkor bizonyára ő is meg tudja ezt tenni. Gunnar egyébként hozta a szokásos formáját, és utánozhatatlan stílusával pörgött a színpadon, szerintem a zenekarból kb. ő volt egyetlen, aki tényleg élvezte ezt a fellépést. Nem hiába annyira népszerű a közönség köreiben: rajta legalább látszik a lelkesedés.

Egyébként túlzsúfoltságra éppen nem lehetett panasz, mert a Wigwam, ha harmadáig megtelt, akkor sokat mondok. Így nem kellett félnem attól, hogy valaki lepogóz vagy felrúg a tömegben, és a Gyermeknek baja esik; valamint, tökéletesen láthattam a koncertet is, főleg, hogy a Kürti fiam velünk volt, így mellettünk állt, és nem előttem... :)

Végül aztán nem vártuk meg a koncert végét (mármint a Tyrt persze végignéztük, de a Moonsorrow-t már nem), mert Macikának már kezdett elhomályosodni a tekintete, nekem meg már vízszintesben-fekhetnékem volt. A nemivásnak annyi előnye volt, hogy így hipp-hopp hazajutottunk (mármint én nem ittam). Persze, hosszú távon ezt nem feltétlenül vezetném be, mert azért rossz volt nézni, ezek mennyit isznak, és különben is, az ásványvíztől kb. ugyanannyit kellett pisilnem járni, mintha sört ittam volna, így ezzel a részével egyáltalán nem voltam beljebb :)

Annyit mondhatok még, hogy vigyázzatok a csapolt sörrel a 202-ben. Macika, szó se róla, megitta a maga fejadagját (nem számoltam, de vagy 15 sör biztos volt), azonban végül Fleki unszolásának ellenállva a rövidet kihagyta, viszont ehhez képest is az éjszaka folyamán még kétszer hányni is kiment (azon kívül, hogy a horkolásával is szórakoztatott). Szóval, én nem tudom, hogy az a sör milyen sör volt, de hogy Macika nem szokott hányni még 30 sörtől se, ha tényleg csak sörről van szó, az azért elgondolkodtató.

Hogy Fleki és Kürti fiam éjszakája a továbbiakban hogy alakult, azt nem tudom, de mindenesetre összecimboráltak :), így lehet, néhány liter sör még lefolyt a gigájukon az éjszaka folyamán :) Na, ha előbb nem, akkor majd szilveszterkor kiderül az igazság :)

Puszik,
Évi meg a Macija meg a Gyermek

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://diosdrock.blog.hu/api/trackback/id/tr603446512

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

"TÖRPE" 2011.12.07. 21:34:56

Kedves más állapotban lévő admina,miért gondolod hogy macika a sörtől hányt?
van ilyen szimpatikus érzései vannak a nagy medvének,így nem kell neked hányni,majd macika,Nőlne a hasad?majd a macikának,Szülési fájdalmak? legyints csak
majd a macika.további jó hordozást.
"TÖRPE" aki erre is rájött.

Gyik 2011.12.08. 08:57:39

@"TÖRPE": Most védjük azzal Macikát, hogy szimpátiahányás volt?! :)
A kalapács kb. hova esett, SMS-ben lécci, mindjárt jön a villamos... :)

bremai 2011.12.08. 12:05:41

Hozzátenném, énekes gyereknek vagy a 4. számra melegedett be a hangja. Fleki még jól megtámadta a banda két tagját, akik békés iddogálás helyett fényképeztethették magukat, de rendes arcok voltak, békésen tűrték:D...Mint fejlődő szervezet, csak 9 pohárral tértem nyugovóra, bár nem értem minek hoztam haza. Palántázni?

"TÖRPE" 2011.12.08. 16:07:05

köszöntelek elsőként,itt a blogunkon.
később kapsz útmutatást hogy mire kell figyelni.TÖRPE módra. :-D

Diósdrock 2011.12.08. 20:55:04

@"TÖRPE": Ja, én is rögtön megkérdeztem, terhes-e?

(Csak úgy zárójelben és halkan megjegyzem, hogy én egyszer sem hánytam, bár az tény, hogy folyamatos hányingerem volt, viszont nem taccsoltam ki, így Macika az én példámat ebben az esetben nem tudja követni.)

Diósdrock 2011.12.08. 21:03:09

@bremai: Herinek a koncerten NEM a hangja a lényeg, legalábbis női szemmel nézve............

"TÖRPE" 2011.12.09. 08:51:57

@Diósdrock: fuj te perverz.@motorpocok: te meg ne bujtogasd őt.

Gyik 2011.12.09. 19:16:46

@"TÖRPE": @motorpocok: @bremai: Brémai, mint muzsikus?! Eh... Ez is sokat ázott a csele patakban... :)

"TÖRPE" 2011.12.10. 06:13:38

te ne emlegess vizet nekünk,mert bede rád uszítja a királygyilkost,én szokásomhoz híven szétvernélek(de meg vesztegetsz ill zsarolsz)és lásd be egyedül neki menni a Kürti csemetéknek,....bár ha meg akarsz halni?

Diósdrock 2011.12.11. 13:20:14

@"TÖRPE": Ja. Akár rólad is példát vehetek, nem igaz? Epica koncerten te is csak Simone hangját akarod hallani, és ha esetleg MELLesleg eltéved a szemed, akkor inkább be is csukod, nehogy lásd Simone dekoltázsát.

"TÖRPE" 2011.12.11. 16:00:33

@Diósdrock: még a szinpadnak is háttal állok.

Diósdrock 2011.12.12. 20:28:58

@"TÖRPE": Oké. Akkor ha netalán véletlenül együtt megyünk Epica koncertre a jövőben, ezt az állításodat ellenőrizni fogom. Csak nehogy úgy érezd, kidobott pénz volt a koncertjegy ára, így, VÉGIG háttal állva a színpadnak ;)

(... és Törpe most elkezdett bőszen imádkozni, nehogy valóra váltsam ezt az ígértemet...)

"TÖRPE" 2011.12.13. 09:09:01

@Diósdrock: hát a elkövetkező három évet biztonságban töltöm az tuti. :-D
hála matildak.aztán már úgyis a feleségem lesz (nem a matild hanem simone )

Diósdrock 2011.12.13. 20:29:22

@"TÖRPE": 1. A Gyermek, aki mínusz 8 és fél hónaposan Faustot vedel (bár erre nem vagyok büszke), és mínusz 4 hónaposan Tyr koncertre jár, nem retten vissza semmiféle Epica koncerttől. Így ne érezd magad biztonságban :)

2. Szívből köszönöm nagylelkűségedet, hogy nem vetettél szemet a Gyermek apjára :) (Pedig milyen szép gömbölyű domborulatai vannak... )

3. Simone tudja már? :)

"TÖRPE" 2011.12.14. 12:27:54

@Diósdrock: 1:érzem a nyílt fenyegetést.
2:áááááááááá elképzeltem a domborulatait,örökre megvakultam
3:hát csak sejti a drága.

Diósdrock 2011.12.14. 19:31:25

@"TÖRPE": Hát, akkor reméljük, Simone nem olvassa a blogot, mert odalesz a meglepi-lánykérés :)
süti beállítások módosítása