dec
12

 Szervusztok gyerekek.

December 10-én megtörtént a második európai sörtúra,ami már túlmutatott a vén európán.Még tavasszal volt egy hasonló akkor 15 fajta sör volt 11 országból.Most 16 fajta sör volt 16 országból.Én már korábban le lettem rendelve kád szilózás ürügyén.És itt fogadtam Éviék méltán elfeledett első szülöttjét ,Tomikát a tesót.Mivel három főre terveződött a buli,gyík ezt kiküszöbelendően szombaton még elment kipótolni a söröket,ez elég jól sikerült,és az olyan söröknél ahol a nem volt elég,Tomika áthidalásként kapott egy üveg staroprament.A vacsora rakott krumpli volt reméltem anyu ezt nem tudja elég csípősre csinálni.Hát a beste lelke,talált csabai csípős kolbászt.Este hat körül,elindultunk sörtúrázni,volt megint vaktérkép(marika megint nem ismerte föl az országokat,mert mint kiderült a marika olyan suliba járt ahol volt csizma ország,és a nyuszika festi a tojást ország)ha valaki megfejti hogy ez melyik,nyer egy sört a szilveszteri bulájban.Minden címkét gyík lemásolt,és a sör név el volt torzítva.Volt ott minden fajta ,és szinű sör.Máriánk mint a leggyengébb láncszem, a 12 sörnél kidőlt, Mi gyíkal a szokásos formát hoztuk.Bár az a két pálinka ill beherovka amit közben be csempésztünk,már nem osztott vagy szorzott.Legerősebbnek az új versenyző bizonyult,bár reggel nem láttuk a szemeit(ilyen hátul szemeket én még nem láttam)Valamikor be esett a mikulás is ,a gyerekek (Tomi,és ÉN)kaptak csomagot.Bár Tomika meg esküdött hogy ő ivott valamit, valami piros ruhás pasassal.Aztán a szokásos beszélgetés tartott,meg fejtettük az élet nagy titkát,megoldást találtunk a túlnépesedésre ,a szegénységre,és mindenre.Aztán ájulás :)))

a meg ívott sörök a teljesség igénye szerint:

Baltika        5.4 % alk      Orosz

Celtia         5.0 %           Tunézia

Stallhagen   4.7 %           Finnország

Carlsberg     5.0 %           Dánia

Arany ászok  4.5 %          Magyarország

Murphi's       5.0 %          Ír (vörös sör)

Gambrinus    4.1 %          Cseh

Union          4.9 %          Szlovén

leffe           6.6 %           Belga 

Leffe barna  6.5 %           Belga

Maccabee    4.9 %          Izraeli (koser sör)

oranjeboom  8.5 %          Hollandia

Zipfer          5.4 %          Ausztria

Ursus          5.0 %          Román

Zlaty bazant 5.0 %         Szlovák

Bürger         4.8 %         Román

 

Amúgy az est exkluzív meglepetése a Celtia volt amit tunéziában ittunk pár éve és azóta is sok szeretettel emlegetjük.(KÖSZÖNÖM)

A reggelünk szokásosan indult,nekem csak a májam működött,gyíknak a haja,Tomikát és Máriát újra kellet ujraéleszteni.Aztán gyík mondta hogy a harmadik sörtúrára uj tervei vannak.Mária mondta neki is(az hogy nem vesz részt rajta).Ez persze nem komoly,alig várja.én mindenesetre megyek.És köszönöm a lehetőséget,és gratulálok a szervezőnek.

"TÖRPE" a lassan tisztuló

A bejegyzés trackback címe:

https://diosdrock.blog.hu/api/trackback/id/tr453457196

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gyik 2011.12.12. 09:36:24

Kösz a beszámolót, remekül összefoglaltad a lényeget.
Annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy Tomikát valahol Tunézia és Oroszország körül elvesztettük ő olyan országokban járt, ahol speciel mi nem. Biztos a reptéri vámmentesben szeszelt... :)

"TÖRPE" 2011.12.12. 09:42:53

@Gyik: aha.akkor már értem a be esett szemeket,a táskákat a szemhelye alatt.A reggeli köhögő rohamot,a csodálatos járás képtelen állapotát.
Tomika mi így szeretünk?

Diósdrock 2011.12.12. 20:33:00

@Gyik: Tomika ezek szerint Joulupukkival szeszelt Finnországban :)

Gyik 2011.12.13. 16:12:47

@Diósdrock: @"TÖRPE": Hát speciel oda nem jutott el (ellentétben pl. velünk) de ahogy láttam, olyan volt mintha...

Diósdrock 2011.12.13. 20:35:44

"A nyuszika festi a tojást ország" - rákérdezhetek? Nagy-Britannia? Nyertem??? :)

"TÖRPE" 2011.12.14. 12:24:20

@Diósdrock: igen nyertél,nyereményed három év múlva meg kapod,de ha most szeretnéd átváltom alkoholmentes sörre.

Diósdrock 2011.12.14. 19:33:43

@"TÖRPE": Köszi :) Az én javaslatom: kérem az alkoholos verziót, és a fogyasztásáról lemondok a Matild javára. Most pedig megyek, és elmondom neki, hogy nyertem neki egy sört. Milyen büszke lesz rám! :)))

"TÖRPE" 2011.12.14. 19:51:00

@Diósdrock: ja kétszeresen is.hát tudok én egy kismamának ellent mondani?(illetve merek?)
süti beállítások módosítása