már
23

Ásás again

Címkék: pince gödör ásás ásó | Szerző: Diósdrock | 9:13 pm

Na, akkor vesézgessük tovább egy kicsit a témát :) Mert Törpe aggódik. FÉL.

- Minden gyalogos magával hordja övén, vagy háti táskájában a saját ásóját.
Törpe: szerinted legyen akkó motozás a kapunál? Vagy csak a GYANÚS alakokat kéne ellenőrizni? ;)

- Harcközben, ha megáll, rögtön ásni kezd és 3 perc alatt (földbe) kb. 15 cm mély árkot ás magának, melybe belefeküdve védve van a golyóktól és a repeszektől.
Árokásási verseny*, mint programpont? Na? :) Bár Gyík biztos azt mondja, hogy nem ér, mert a Törpének sokkal könnyebb, mint neki!!! :)
(*Macikát eleve diszkvalifikáljuk, merthogy neki ez a szakmája.)

- A kiásott földből mellvédet készít magának az ellenség irányában, aki a söreit akarja elorozni.

- Egy gyorsan kiásott ideiglenes fekvő állás nagy eséllyel védelmet nyújthat a katonának, még akkor is, ha páncélos halad el felette (rajta keresztül).
Vagy ha valaki el akarja venni a hálózsákját...

- Hogyha nem hallatszik újabb parancsszó, elkezdi mélyíteni az állását kényelmes fekvő állásá, majd térdelővé, végül állóvá. Újabb parancs híjján álcázza magát, és elkezd ásni a bal oldalán lévő társa felé, így pár óra múlva a katonák árokhálózattal lesznek összekötve egymással.
És jövőre már pincebulit tartunk... :) Szólok Macikának, jelölje ki, hová akarja a borospincét.

- Először saját szakasz szinten teremtik meg az összeköttetést, aztán a többi szakasszal. Következik a parancsnoki állás elkészítése a kommunikáció összeköttetésével, megerősítik a lövészárkokat és javítanak az álcázáson. Másnap reggelre ásóik segítségével egy erős védelmi vonalat építhetnek ki a katonák.
Azt a végén még haza se akartok menni! :)

- A gyalogosok ugyanezt az ásót használják elesett társaik elföldelésére.
Na jó, ezt nem akarjuk kipróbálni. Kivéve, ha valaki nagyon rossz lesz :) (Pl. aránytalan mennyiségben elissza mások elől a sört.)

- Használja evezésre, ágak levágására, harcol vele, ha szükséges, az ásó éleit mindig élesen tartja. A katonai ásót a gyalogos mérésre is használja, melynek hossza kinyitva 50cm, az éle 15cm széles, és 18cm hosszú.
Itt kezdtem el érezni a bizsergést a szívem körül... :) Merthogy egy ilyen ásó "akármire is jó lehet" - vajon kitől hallottam ezt oly sokszor? (M-mel kezdődik és "atild" a vége.)

És valóban, nekünk még nincsen ilyenünk, mert eddig nem tudtam, hogy kéne. De most már tudom. Mac meg azé nem tudta, mert nem várta meg katonáéknál az ásás gyakorlatot (bazi ideges volt, hogy levágták a haját). De valóban, Gyík jól látja, ez már a "Best of Matild" programponthoz tarozik... :)

A bejegyzés trackback címe:

https://diosdrock.blog.hu/api/trackback/id/tr491863555

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gyik 2010.03.24. 14:53:14

Bobcattel lehet nevezni az árokásási versenyre?

Gyik 2010.03.24. 16:44:52

Hoppá... Csak most veszem észre ezt a konspirációgyanús összefüggést:
Bobcat...Bob the builder... gyanús!
süti beállítások módosítása