aug
10

Na szép napokat!

Mivel már-már agyvérzés közeli állapotban vagyok úgy gondoltam, hogy felrántom a leplet a már-már túl szépen haladó szekér ponyvájáról. (meredek egy képzavar, de lusta vagyok törölni)

Szóval megosztanám veletek azt, hogy véleményem szerint miért kellene inkább a bank intézményét szidni pl. a kormány helyett.

A történet 06.13-án kezdődött, amikor is lelkes emberként összeszedtünk kvázi rekordidő alatt minden létező papírost amit a bank óhajtott a 13 oldalas (2x szerepel a 13-as szám, ennek már jelentenie kellett volna valamit...) igénylőlapon plusz a pár oldalas mellékletben kért. Ezek kb. alsógatyaméretig kértek adatokat. Gondoltuk, oké, haladjon itt van nesztek.

A hetekig tartó síri csendet mindössze a hitelügyintéző maca (továbbiakban HM) megnyugtató szavai törték meg: nyugi, minden rendben megy, csakhát a szabadságolások...

Nos vagy úgy másfél hete magasabb fokozatba kapcsolt az építkezés meg az építtető oldaláról minden, így egyszer csak közölte velünk a mi Sándorunk, hogy ha hisszük ha nem, 14-ére kész 100%-ra a lakás, a jogerős használatbavételi kb. 16-án esedékes. Örültünk - már hogyne - és kiderült, hogy a labda a banknál van, amint fizet, mi mehetünk. Egyszerű, mint a faék.

Gondoltuk mi - ugyanis ettől napi háromszor (étkezés előtt, ahogy az orvos javallta) elkeztem kedvenc HM-ünket b@sztatni, hogy akkor haladás van, arra az előre, 13-áig (ismét!) le akarok én a mi kis pénznyelő üdvöskénkkel szerződni. Erre is a válasz a "persze, minden sinen van" volt, ami ekkor azért már gyanús volt. Sőt, múlt hét pénteken megörvendeztetett azzal, hogy visszajött az igénylésünk a Központból (így nagy "K"-val, mert ez valami túlmisztifikált intézmény ám!) és minden a legnagyobb rendben, a héten készüljünk szerződni.

Az emberfia erre örömmel bontott egy (több) doboz seritalt annak rendje és módja szerint, DE eljött a tegnapi nap, mikoris  HM felhív azzal, hogy hát baj van, nem hagyta jóvá a Központ az államilag támogatott hitelt (pofon 1). Azztakúúrva! közöltem kedélyesen és kiderült, hogy egy aprócska pontja a kb. 30 paragrafusból álló feltételrendszernek úgy eldugva kimondja, hogy ha 2009. 01.01 után szerzel tulajdonrészt (bármekkorát) ingatlanból, akkor ki vagy zárva. Mivel már pénzünk az aztán áll a projektben (meg Sándorban...) és hát össze is vagyunk dobozolva nem volt más alternatíva, mint az ügymenet meggyorsítása érdekében átnyergelni a piaci kamatozású lóra (ez havi +10000 30 víg esztendőn át - persze benyelve) - OK, nyugtat HM rutinosan, úgy menni fog, semmi gáz. Béka visszanyelve.

Aztán, hogy még kerekebb legyen a történet ma ismét megcsörren a HM csengőhangján a telefonom (már kínomban a Hammered Smashed Face romatikus slágere van hozzárendelve, előrevetítendő a szebb jövőt) és közli, hogy baj vagyon. Tudom, mondom, tegnap megbeszéltük (itt optimista voltam még, hátha amnéziás lett) - persze nem erről van szó, hanem, hogy nem megfelelő a szerződésünk (amit a Bank formanyomtatványa alapján írtunk, de mindegy) így kell szerződésmódosítást csinálni mielőtt szerződünk. Azaz péntekig.

Úgyhogy most van pánik rendesen, hogy: 12-éig legyen módosított adásvételink, 13-án tudjunk szerződni, hogy jövő héten (18-ig mondjuk) Sándorunk megkapja azt, ami neki jár, hogy 21-én tudjunk költözni.

Nagy dilemmám a következő:

1. Miért nem töltöttem Delirium Tremensben az elmúlt három honapot?!

2. Ha én becsattogok egy bankba, azzal, hogy "Helló, szeretném a gatyámat is kifizetni nektek az elkövetkezendő harminc évben, és bebizonyítom, hogy van stabil munkahelyem, meg fizetésem hogy ezt meg is tehessem" az miért nem jó?

3. Értem én, hogy a bank és HM időhúzásra játszott (hogy ne legyen időm azt mondani, hogy tele van velük a tököm (megnyugtatok mindenkit, tele van!) és megyek máshova), hogy ne legyen már a végén időm átmenni másik bankhoz, DE azért ez elég durva, hogy a 06.13 óta náluk pihegő szerződésen most vették észre a tátongó lyukakat, és az állami támogatást sem én kértem egyedül - valszeg van egy checklist, ami lehet, hogy nem nyilvános, de a munkatárs legalább relatíve hamar végigszaladhatna rajta. Ez nem súrolja alulról a pofátlanság és a kihasználás határát?

A helyes megfejtők között egy havi törlesztőrészletemet örömmel kisorsolom - már persze ha megkapom...

Következő cikkem remélem a költözés örömeiről fog szólni! 

A bejegyzés trackback címe:

https://diosdrock.blog.hu/api/trackback/id/tr692212465

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gyik 2010.08.10. 15:16:57

Bocsánat, most láttam, hogy mennyire hosszúra sikerült az írás... Aki a végére ér, annak alapból jár a nyeremény (utolsó sorban részletezve!) :)

Diósdrock 2010.08.10. 17:48:51

Szia Gyík! Konstruktív javaslatom van: szidjuk a bankot és a kormányt is, csakis az egyenlő bánásmód elve alapján!!! :)
Egyébként pedig nagyon sajnálom a hercehurcát, ahogy haladtatok, az "túl szép, hogy igaz legyen"... tényleg meseszerű volt. Nem értem egyébként a bankot, ha tényleg az elején azt mondják, hogy "NEM", vagy azt, hogy "IGEN, DE", akkor az más szitu, de ez a "JA, MÉGSEM", ez a legnagyobb szopatás. És hogy nálunk ez a jellemző, az a legszomorúbb (építési és egyéb engedélyek beszerzése nálunk is hasonló hozzáállással történt, amitől az ember tényleg rájuk borítaná az asztalt). Ha mást nem is tudok tenni, együttérzek, és szurkolok, hogy rendeződjenek a dolgok :)

"TÖRPE" 2010.08.10. 20:48:15

én is veletek érzek.
szombaton bebizonyítom.
kitartás szorítok nektek
vagy
sörítek.

Gyik 2010.08.11. 12:25:23

Köszönöm a bíztatást. Egyébiránt azt hiszem sem Évi sem Matilda szemébe nem bírtam volna nézni, ha minden simán ment volna (az amolyan igazságtalanság lett volna az élettől) - így legalább lesz miről sztorizgatni...

Diósdrock 2010.08.11. 19:31:03

@Gyik: Gyík, azt hiszem, hogy ha valaki 30 év hossziglan ilyen terhet vesz a nyakába, az igazán megérdemli, hogy minden simán és gördülékenyen menjen - ámde kishazánkban ez ugye a hétköznapi embernek nem szokott sikerülni. Mindig van valami. Én meg úgy voltam, hogy nem akartam előre károgni, hogy "majd biztos lesz valami gubanc", mert nem akartam elrontani az örömötöket (de ezek szerint volt, aki magára vállalta a feladatot - sajnos). Hát, fel a fejjel, és remélem, hogy a beköltözés viszont már hepi lesz :)))

Gyik 2010.08.12. 14:27:31

@Diósdrock: A próféta szóljon belőled. Egyébiránt nekünk (értem itt alatta akár az egész díszes társaságot is) miért is menne bármi egyszerűen.
Megjegyzem most vettem észre, hogy az ügyvéd is a 13-as szám alatt székel (Bihari utca, SZLOVÁK SÖRÖZŐVEL szemben).
Ha számmisztikás lennék, már rég tökön lőttem volna magam.

Másikévi 2010.09.06. 11:36:07

te josagos tökönszurt qvaisten!!!
Mar a 3. mondat utan kezdtem erezni, hogy tolul a ver az agyamba (vagy annak helyere-ami meg rosszabb!) de a vegkifejletekig mar egesz szinten voltam.
Nemcsak Matild ismer par jofej sracot, de en is összeszedhetek nehany motoros gyereket, oszt elcseveghetünk HM-mel es a szarszopo bankkal! Megerdemelnek, hogy kififrazzak a szajuk szelet es szep pasztell tonussal ellassak a szemük aljat!
Remelem ha lassan is de biztosan atveszeltetek mostanra a legrosszabbakat es a beköltözest semmi sem zavarta meg...minnya tovabbolvasom a news-t...

Gyik 2010.09.06. 15:22:03

Hát a vér-az-agyban szindróma sajnos mindennapos volt nálunk, azonban úgy fest, hogy már rendeződnek a dolgok.
Ahogy már múlt héten riogattam a nagyérdeműt készül a költözés-project záróposzt!!!
süti beállítások módosítása