aug
11

Olvasgattam a Sörtéka című könyvet, melyet családtagomtól kaptam ajándékba. Eddig még nem fedeztem fel a sörös recepteket (me a könyv végin van). Még csak arról értesültem, hogy a vikingek életelixírnek tekintették a sört, meg hasonlók. Viszont most már eljutottam a receptekig. Arról ugye mindenki hallott, hogy sörben milyen jó húsokat pácolni, esetleg még a sörleves fogalmával is találkoztunk korábban, de ki tudta, hogy sör(ös) desszert is van???

Matildnál már az összetevők felsorolása után jelentkezett a Pavlov-szindróma :)))

Ugyanis:

SÖRHAB (dessszert)

Hozzávalók: 1 dl barna lager sör, 4 egész tojás, 4 tojássárgája, 4 evőkanál cukor, 0,2 dl Jagermeister

Elkészítés: összes tojást plusz a cukrot egy hőálló üvegtálban habosra kell felverni, majd a tálat forrásban lévő vízzel teli edénybe helyezni, és a cuccot buzgón kavargatni. Kavargatás közben fokozatosan adagolni bele a sört és a jégert. Ha krémszerűen besűrűsödik, akkor kész. Melegen kell fogyasztani.

Hát ennyi.

Ha valaki elkészíti, akkor legyen szíves referálni az eredményről :))) Köszike!

Évi :)

A bejegyzés trackback címe:

https://diosdrock.blog.hu/api/trackback/id/tr332215376

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gyik 2010.08.12. 09:12:37

Magunkról vagy a főzetről?

Diósdrock 2010.08.12. 18:00:42

@Gyik: :) Hát ez lényegi kérdés, valóban :) Amennyiben nem adagoljátok túl az összetevőket, akkor tán a főzetről is lesz vélemény; ámde ha megbillen a jégermester, akkor már lehet, hogy sűrű homály fogja fedni a cucc milyenségét :)

Gyik 2010.08.13. 10:06:40

Hogy is van a mondás?
Egyet a bográcsba, kettőt a szakácsba? Hmmm...
süti beállítások módosítása