Olvasgattam a Sörtéka című könyvet, melyet családtagomtól kaptam ajándékba. Eddig még nem fedeztem fel a sörös recepteket (me a könyv végin van). Még csak arról értesültem, hogy a vikingek életelixírnek tekintették a sört, meg hasonlók. Viszont most már eljutottam a receptekig. Arról ugye mindenki hallott, hogy sörben milyen jó húsokat pácolni, esetleg még a sörleves fogalmával is találkoztunk korábban, de ki tudta, hogy sör(ös) desszert is van???
Matildnál már az összetevők felsorolása után jelentkezett a Pavlov-szindróma :)))
Ugyanis:
SÖRHAB (dessszert)
Hozzávalók: 1 dl barna lager sör, 4 egész tojás, 4 tojássárgája, 4 evőkanál cukor, 0,2 dl Jagermeister
Elkészítés: összes tojást plusz a cukrot egy hőálló üvegtálban habosra kell felverni, majd a tálat forrásban lévő vízzel teli edénybe helyezni, és a cuccot buzgón kavargatni. Kavargatás közben fokozatosan adagolni bele a sört és a jégert. Ha krémszerűen besűrűsödik, akkor kész. Melegen kell fogyasztani.
Hát ennyi.
Ha valaki elkészíti, akkor legyen szíves referálni az eredményről :))) Köszike!
Évi :)