aug
16

Na, ezt is túléltük, az idei év augusztusra kirótt fesztiválja is mögöttünk van.

Hát, nem is tudom hogy kezdjem. A történethez elég annyi, hogy 10 órakor már útrakeltünk a nagy magyar sződi valóságból a főváros felé, biztos ami biztos belülről védőitallal védekezve. A nyugatira már kilencfősre duzzadt a brigád, és fél 1 magasságában már a már-már nosztalgikus kisbolt környékén voltunk.

Itt jött a valóság vs. nosztalgia első ziccere, nevezetesen 1-0 az aktuálisnak, kedvenc kisboltunk, hol megannyit szeszeltünk épp' bezárni kényszerül. A tulaj - bónuszpont, hogy engem még megismert pár évvel ezelőttről - szomorúan meséli, hogy az Aldi-Lidl környéken dúló párharcnak mellékes áldozataként épp' húzza le a rolót. Így aztán csak egy sert nyeltünk itt be - szegényes készlet - de a szomszéd kocsmában azért a hiányosságokat igyekeztük pótolni.

Na és innen jön a kérdések kérdése: vajon meglesz-e a "szigetfíling"? Arra már lélekben felkészültünk, hogy nem lesz olcsó mulatság (500/korsót tudtuk Törpe jóvoltából) de a kérdés az volt, hogy a ránk ragadt mindennapi mocskot, ami mintegy második bőrként feszül a szerencsétlen magunkfajtán, le tudjuk-e dobni akárcsak pár órára is? A válasz,enyhén szólva is kétséges.

Egyfelől, ahogy Évi sejti, ez nem AZ a sziget. Itt gyakorlatilag az ember nem fut össze ismerőssel, csak ha viszi őket szépen magával. Ismeretlen-ismerőst összeszedni azért sikerült (két kolléga közül az egyik tuti valami helyi David Copperfield lehetett, mert néha-néha felbukkant néhány dobozos sopronival, ami azért volt performansz mert 1: csak drehetr meg pilsner urquellt lehetett kapni, másfelől a kolléga végig jéghidegen hozta..) viszont kb. itt ért véget a régi fíling.

Innentől kezdve kissé pontokba szedve a benyomásaimat:

1. Szinte csak külföldi (dominánsan német, olasz, holland, francia) emberekkel lehetett találkozni, tisztára mint egy külföldi fesztivál annak pozitívumai nélkül. Viszont voltak ezek közül kedves népek is. (pl. összefutottam egy holland punkkal, aki egy fejjel volt nálam magasabb, kár, hogy a Törpe nem volt a környéken :))

2. Azt nagyon jó volt átélni, hogy olyan barátokkal mentünk, akik szinte nem mozdulnak ki a megszokott környezetből (jelen esetben Sződről) na nekik újszerű volt, sőt, élmény és ebben osztozni mindenképpen jó volt.

3. Két koncerten jártam (Tankcsapdát tisztes távolból söröztem végig biztos-ami-biztos alapon) a Zorall teljesen rendben volt, csak enyhén szólt szarul, viszont lelkes, idióta egy bagázs, itt még a gyér nézőközönség is odatette magát. Plusz pont, hogy a koncertet követő Depresszió tini-rajongói még nem jelentek meg. Az Iron Maiden meg... nos rég nem volt ilyen trágya hangzásban részem, az első három-négy számot keringtem, hogy hol szól, illetve hol vannak olyan tömegcsoportok (erre nem volt panasz, qrva sokan voltunk) akik nem sértődnek be ha üvölti az ember az általuk ismeretlen szövegeket. Amint ez megvolt, mondjuk javult a minőség, viszont azért az ember többet várt.

Összegezve voltak pozitív pontok (például Marika befújása axe promóciós dezodorral, bár ez szerintem szubjektív, vagy a fent részletezett társasági érzés) azonban továbbra is az a véleményem, hogy ha a Sziget jön valahol szóba, akkor tuti, úgy fogom kezdeni, hogy "Bezzeg a mi időnkben..."

A bejegyzés trackback címe:

https://diosdrock.blog.hu/api/trackback/id/tr1002225572

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Másikévi 2010.09.06. 12:04:26

...rem sajnalom a hianyzo filinget es fekete zaszlot lengetek kepzeletben a volt idök emlekere.
Masreszt azonban eszedbe birt e jutni az is, hogy nemcsak az idök hanem mi is valtozunk. A fejemet teszem ra, hogy ami 10 evvel ezelött kihozta belöled az allatot, az ma mar csak masmilyen formaban tudja megtenni ugyanezt. Valtozott az izles es az elvaras. Pl mostmar nem a sziget fog felkavarni hanem a diosdfeszt vagy pl egy metalcamp. Idövel az ember leszokik a balvanyimadasrol vagy monnyuk igy inkabb: mas lesz fontosabb. Monnyuk Evi eseteben a balvany izmai...hehe...
Bruce is tegyük hozza nem mai gyerek es ugyanazt nyomja le mar 30 eve lassan a szinpadon. Meg tudom bocsajtani neki, hogy nem mindig adja a 100%-t. Azt vettem eszre, minden együttes eleteben eljön a fordulopont. Az elsö 10-15 evet allat modon jatszak vegig, es ezutan megmaradnak az örökzöldek, ami viszont nekik a könyökükön jön ki. En sem akarnek 25 evig egy dalt jatszani...
Egy ellenpelda azert itt is eszembe jut: pink floyd. Ök mindig adtak a szinvonalra, minden koncertjükön. Hozztennem: ök nem is lepnek fel evente 28szor!...a mennyiseg valahol a minöseg rovasara megy..nem, Gyik? Te hogy latod ezt?

Gyik 2010.09.06. 15:25:36

Tökéletesen egyetértek, sajnos be kell ismerni, hogy öregszünk.
Már nem bírom a reggelig tartó mulatságot (Maiden után is üdítőleg hatott a "menjünk haza" elv, habár nem én mondtam, ebből lejött, hogy nem csak én vagyok így ezzel) meg ahogy írod más és máshogy pöccint be, mint ezelőtt 10-15 (leírni is rossz) évvel ezelőtt.
A zenekari kérdésben sem tudok fogást találni a szavaidon.
Ugyanakkor csak azt szeretném hangsúlyozni, hogy az IM teljesítményével problémám nem volt, sajnos a hangzás volt az, ami kb. egy szokol rádió szintjét ütötte meg és ez fájt, (a tömeg is meg a drága sör, de azt most hagyjuk) én vagyok kb. annyira toleráns, hogy a majdnem-100%-ot is tökéletesre kerekítem. Ha már koncertet szidok, akkor ott nagy baj van...

"TÖRPE" 2010.09.06. 19:17:23

én még bírom(én maradtam hajnalig)
csak másnap halok meg.
de akó nagyon
:-D

Diósdrock 2010.09.06. 22:49:19

@Másikévi: Mondjuk csak annyit fűznék hozzá, hogy 10-15 évvel ezelőtt a Sziget nagyon hasonlított egy Diósdrockra, mert csak haverok voltak ott /vagy aki ott volt, az haver lett/, tehát ha a Sziget még mindig azon a szinten lenne, akkor szívesen mennénk ki; más kérdés, hogy ha nem olyan lenne, amilyen ma, akkor nem élte volna túl az utóbbi egy évtizedet...
DIÓSDROCK FOREVER vagy mi...
süti beállítások módosítása